Äiti saanko kertoa sullle tarinan? (5v)

 Olipa kerran, kauan kauan sitten, eräänä kauniina päivänä, jääkausien aikana, neanderthalin ihmisiä ja mammuttilauma. Nenaderthalin ihmiset odottivat yön tuloa ja ottivat esiin parhaimman aseensa, se oli tuli ja tiputtivat sen  emomammutin kallion rinteelltä, se kuoli. Sisar selviytyi ja siitä tuli uusi johtaja.

 

– Olipa kerran kauan sitten…

prinsessa nukahti, prinssi lähetti kolme urheinta ritariaan. He kulkivat surkean suon ja sumuisten vuorien läpi ja saapuivat lohikäärmeen luolaan. Se urhein prinssi sanoi lohikäärmeelle, että tule ulos tai tapamme sinut. Lohikäärme tuli ulos ja siltä putosi kolme päätä. Lohikäärmeeltä tuli kuusi kyyneltä.  Prinsessa heräsi.

 

– jos mulle tulis sun aivot, niin musta tulisi sellainen, joka tykkäisi rakkaudesta, askartelusta ja jumpasta. (5v. jos saisi äidin aivot)

– susta tulis sellainen, joka tietää paljon eläimistä (äidistä kera 5v.aivojen)

– jos saisi isin aivot, tulis sekopää, joka vihaa sen työtä ja saunatonttu (sovittiin, että isi ei sentään vihaa isin työtä, saunasta isi pitää)

– ei kai sulle tule ärjykohtausta? (5v. remontoivalle isille)

Keskustelu lähti siitä, että ihminen ei pärjää ilman aivoja.  ”Äiti pitää askartelusta”, johtuu siitä, että äiti pistää 5v.n askartelemaan. Jumpasta ”pitäminen” on myös suuri kohteliaisuus.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: