Ei otsikkoa

– Meille opetetaan pluslaskuja (13v, kun kysyin, mitä matikassa)

– Entäs miinus? (6v)

samoilla mennäään siis. 1+1  ja kohta varmaan 2-1

 

Koska isi tulee töistä? (6v. kaipaa pelikaveria)

– Vasta illalla. (äiti)

Tauko

– Ei sussakaan kyllä mitään vikaa ole (kohtelias 6v.)

 

– Multa ei saa nyt lainata kolikoita (6v. saatuaan säästettyä legojuttuun rahasumman)

– Oletko huomannut, että kun  lainaat,  saat aina enemmän takaisin? (äiti)

– Jaa, no sitten  kyllä saa lainata (6v:n silmät kirkastuivat, tuleva pankkiiri ymmärsi koron merkityksen)

 

– Mulla tulee löysää kakkaa (6v.)

– syö tosta banaania, sen pitäisi  kovettaa vatsaa (äiti)

–  Mä tunnen oikein, kun maha kovettui (6v. syötyään 2 banaania)

– Ai sä oikein tunnet sen? (äiti)

– Joo, mä tunsin sen (6v.)

Jokin aika sitten kuusivuotiaalla oli elämänsä toinen korvatulehdus ja hän valitti vahvasti silmiään. Niin ne tuntemukset heittää, joku on kuulemma valittanut mahakipua, kun on ollut korvatulehdus, sanoi lääkäri.

 

6v. on vaihdellut viime aikoina tulevaa  asuinmaataan ja toimenkuvaansa. Etelä-Amerikka oli pitkään se paikka, johon hän muuttaa aikuisena. Tämän jälkeen hän päätyi Kiinaan Shanghaihin. Nyt ollaan palattu koti-Suomeen ja Rovaniemelle. Ammatti on tällä hetkellä arkeologi ja ajatteli harrastaarunojen ja kirjojen kirjoittamista. Runotouhu liittyy Kari Hotakaisen runoihin esim. ”Kaikista Paskin” ja muutama muu ”Rakastakaa tai teille kasvaa Turpa”-tyyppisiin. Näin se runous pitää esitellä…  Eeva-Liisa Manner on kirjoittanut myös 6v:n pirtaan sopivia kissarunoja: ”Burman kissalla sukat on siniset, Burman kissalla sukat on uniset…” tai ”Sakaali Kagaali on (perkeleen) paha kissa…”  Eräänä päivänä hän kysyi, kuka kukisti Puna-armeijan.  Myös natsi-sana on bongattu sanavarastoon, onneksi jää ”saksalainen pahis”-  asteelle ja valtiolliselle tasolle, kuka hyökkäsi ja mihin. Kaveri tulee ilmeisesti pitämään historiasta aikanaan.

 

Koulussa on kuulemma ihan kivaa, mutta ”kyllä takapuoli välillä puutuu…” Oli kysytty, mikä hän haluaisi olla, jos olisi se sateenkaaren toisessa päässä oleva aarre:”Maailmankaikkeuden suurin rubiini.”   Onko tämä nyt sitä sisäistä kauneutta vai pelkkää materiaa…

 

– Se, joka ei työtä tee, ei levätä saa. (6v. mukailee vanhaa sanontaa)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s