MIHIN VANHA VUOSI MENEE? (ja ikkuna menneisyyteen)

 – Historiaan

 

– Missä päin se ikkuna menneisyyteen on? (5v. bongaa salamana käsitteen luonto-ohjelmasta)

– kilpikonnassa, jos on ikkuna menneisyyteen, se on  kyllä Archelon. (5v. jatkaa, kun äiti sanoi, että tavallaan kilpikonnakin on ikkuna menneisyyteen, ja tästä  aihepiiristä innostuttiinkin vallan, yllättäen)

– Simossa (kissatyttö) on ikkuna menneisyyteen ja se on Smilodon. (5v. sekä joku vaikea elukka, jota äiti ei osaa kirjoittaa)

5v. ei erityisemmin välitä leikkaamisesta, joten lapsiperheen askartelutehtävänä tietenkin leikkasimme tänään lehdestä presidenttiehdokkaiden kuvat ja teippasimme ne paperille. Äidin nukketeatterin siivittämänä. Tämä olikin hauskaa 5v.mielestä ja oppi saman tien, kuka on Paavo ja kuka  Eeva tai Pekka. Keskustelimme, kiipesikö Sauli aikoinaan puuhun vai sähkötolppaan pelastuessaan ja kuinka Paavo komentaa uimahallissa hitaita (sori Paavo). Lueskelimme myös vanhaa Aapisen lukukirjaa (1938) ja vanhoja opettavaisia satuja. Muistan lukeneeni noita Aapisen lukukirjoja paljon lapsena…

 

 

– Joskus palomies sanoi silloiselle yksivuotiaalle ”eikös olekin hassu hattu mulla”

– Se on kypärä, totesi  totuuden torvi 1v.

Hyvää uutta vuotta hyvät ihmiset. 

-kuluuhan se hammaspeikkojen aika tuossa hiekka-astiassakin.  (5v. ajan kulumisesta, tiimalasi näyttää hammaspesun ajan, äiti yritti alunperin selittää, mikä on toissapäivä ja yleensä ajan kulumisesta)

BRAVO!

5v. huusi lasten altaasta sedälle, joka hyppäsi takaperin ja teki voltin.

 

11v. käsitekarttaa äidinekielen aineessa: Hän kirjoitti seikkailukertomuksen, jonka lopussa ”pahikset eivät enää koskaan hyökänneet perheen kimppuun, koska isällä oli ”yhden miehen armeija” ja äiti oli ”parantaja”, heh olemmeko me kenties antaneet vaikutteita. Luontokuvaukseen piti taas kerätä huomioita metsästä kaikilla aisteilla ja niinpä se päättyy, kuinkan muuten kuin koiran kakan haistamiseen: HYI OLKOON SE HAISI HIRVEÄLLE.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: