Hieno kesä 2014

Tänään se oli tänä kesänä, kaunis ilma koko päivän. Oli eilenkin, mutta alkoiko se kesä nyt oikeasti…   Töissä sitä viettäen, mutta kaunista se ilma on sielläkin.

 

– siinä Harry Potterin viimeisessä jaksossa kuolee kyllä aika moni… (7v.)

– Mutta, hei, ei näy verta, kun kaveri tapetaan.

 

Liikennevaloissa sorvatar ihmetteli, mikä ihme mopoilijalla on, kun seisoo keskellä tyhjää risteystä auto takana. No hänellä oli puhelin ja viesti kesken. Nykynuoret voi voi voi.  Kiertelin kiltisti mopoilijan ohitse,  ja suhtauduin ymmärtäväisesti sihen, että viesti oli tosiaan tullut, onhan sitä luettava risteyksessä…  14v. kertoi hiljattain tilastoja siitä, kuinka paljon viestien kirjoittaminen vaikuttaa huomiokykyyn liikenteessä, miksi tämä oli tärkeää mamman kuulla (?). Tutkimus oli kuulemma tehty Amerikassa, lohdutti 14v.  Parempi, kun ei tunnusta, mitä on joskus voinut punaisissa valoissa tapahtua…

 

7v. tietää, että äiti ei ole veri-ihmisiä fantasian suhteen. Todellisuudessa veri ei tee pahaa eikä mikään muukaan erite.  7v. on jalo, kuuntelee uudestaan Harry Pottereita, koska meillä ei ole kaikkia, kun niitä ei vaan  ole saatavissa… Äänikirjat ovat säilyneet edelleen iltahittinä. Eräälle työkaverille neuvoin joskus tämän kikan, kun hänen tyttärensä koki hankalaksi nukkumaanmenon, ja se  kuulemma TOIMII. Kiitos meidän puolestamme Vesa Vierikolle. On ollut iltakaverina jo puoli vuotta.  Kari Enqvist tai Esko Valtaoja voisivat tehdä myös jonkin kiinnostavan äänikirjan.

 

Yle Puheelta tuli kiinnostava äänikirja aidsin tulosta Suomeen 1980-luvulla,  ja eräänä esimerkkinä, kuinka lääkäri sai moitteita pyyhkiessään aids-potilaan kyyneleitä paljain käsin. Suomalaiset olivat sinänsä hyvin  edistyksellisiä  esim Ruotsiin verrattuna. Muistan Rock Hudsonin, ja jotain siitä ”hysteriasta”… Meille tuli Seura, ja sitä luettiin sitten. Tai minä luin siitä sanan AIDS.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: